mandag 31. august 2009

Skolebesøk av Are Kalvø!

På onsdag i forrige fikk vi besøk av standup-komiker og forfatter Are Kalvø. Han er for de av dere som ikke vet det en nynorskforfatter og han lever av tull og tøys. På den timen han var på besøk hos oss fikk han hele salen til å brase sammen i latter opptil flere ganger. Han har skrevet flere bøker og han tok denne dagen med seg tre av disse. Vi fikk høre et lite utdrag fra hver bok og han fortalte oss om bøkene sine og hva han har tenkt før og mens han har skrevet dem.

Noe som jeg syns var litt morsomt er at han bruker dialekt og nynorsk bare for å høres klok ut og for å bli tatt høytidelig. Han er opprinnelig født og oppvokst i Tønsberg og lever i dag av å skrive morsomme, meningsløse kåserier på nynorsk. Vi fikk høre utdrag fra ett av dem og det var veldig interessant fordi kåseriet var egentlig ganske tullete.

En annen grunn til at jeg likte dette besøket var fordi han mot slutten gjorde forskjellige parodier hvor han latet som at en annen skulle fortelle diktene hans. Der brukte han Morten Harket, Jan Thomas, Ari Behn og kong Harald, noe som var veldig morsomt! Håper på flere slike besøk i fremtiden.

Ingen kommentarer: